Dlouho tomu, co jsem na blog přidala něco chlebového, kvasového, vykřupaného. Teď, myslím, uspokojím všechny, kteří milují semínkové cokoliv, ale už jaksi bez neurotického tiku v oku nedokážou kupovat semínkové "bagety" v běžné obchodní síti. To cosi se střídou jako povadlá (skelná) vata, co je za pár hodin gumové a je to podivně cítit. Takže jestli jste ty typy, co se courají po oddělení pečiva pozdě odpoledne a nabírají si do sáčků ta opadaná, opražená semínka a pak je někde v rohu na prasáka požírají, sem tam nějaké vdechnou, ale jsou u toho tuze spokojení, pojďte dál. Upekneme si skvělé bagety s tunou semínek uvnitř i na povrchu, a vy tak budete mít místo toho slídění u pečiva čas na nějakou jinou kratochvíli.
Nuselska kuchta
31. 5. 2017
22. 5. 2017
SEČUÁNSKÁ KUCHYNĚ - CO, KDE, JAK A PROČ - ANEB MYSLÍME TO SMRTELNĚ VÁŽNĚ
Zdroj foto: thefooddictator.com. Na snímku démonický sečuánský hot pot |
5. 5. 2017
DVAKRÁT VAŘENÝ BŮČEK - HUI GUO ROU - 回锅肉 - POSELSTVÍ PRASEČÍCH BOŽSTEV A POSTRACH KARDIOLOGŮ
Na úvod bych ráda vyzvala odpůrce bůčku, aby opustili místnost. Teď. No, ano, vy taky, vy, co vám rostou z uší klíčky.. No tak! Rrrrrrraus! Haló, někdo si tu zapomněl tašku plnou zeleniny a luštěnin, no co já s tím?! TAK! Ta dáááááááááá, a jsme tu sami, MY, milovníci bůčku. Hezky si hačněte, broučci, dneska si uklohníme jednu z nejlepších úprav bůčku, kterou jsem zatím poznala. Ono teda ne že by nějaká úprava bůčku byla špatná, že ano, leda tak ta, kterou má na talíři někdo jiný, ale přece jen jsou některé, které bůček vyzdvihnou, podtrhnou, rozezpívají. Že se pak nějak hnusně rozezpívají i mé bůčky, je už tak nějak vedlejší, a co je vám do toho, žejo! Navíc, nedávno jsem podstoupila poměrně rozsáhlé krevní testy a sorry jako, krevně je mi dvacet, mentálně ještě míň, takže jako no worries. Cholyester, polyester, močůvka v krvi, všechno na naprosto nejzdravější úrovni, na jaké to může být, proto si bůček s chutí a bez výčitek dám. Vy si ho klidně dejte s výčitkami, hlavně si ho ale dejte!
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)