tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post8196397559950981054..comments2024-03-20T14:00:10.649+01:00Comments on Nuselská kuchta uvádí ...: NĚKDO TO RÁD HORKÉ - PROJEKT SRIRACHA/ COCK SAUCE Nuselská kuchtahttp://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comBlogger98125tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-49575888395331811042023-12-15T18:22:13.949+01:002023-12-15T18:22:13.949+01:00Díky za cenný komentář 😀 Nenapadá mě nějak, co na...Díky za cenný komentář 😀 Nenapadá mě nějak, co na ten plod bystré mysli jiného napsat. Snad jen, že v ušetřeném čase prosvištět gramatiku by mohlo přinést výsledky. Jeden nikdy neví…Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-85799141837736421912023-12-15T17:48:19.127+01:002023-12-15T17:48:19.127+01:00Kdo by se s tím srál koupiš to v každým čínskym o...Kdo by se s tím srál koupiš to v každým čínskym obchodu za babkuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-35573894474202204852023-10-29T09:56:20.793+01:002023-10-29T09:56:20.793+01:00Slupky, semínka a dužina co zůstane v cedníku, dáv...Slupky, semínka a dužina co zůstane v cedníku, dávám na plech, tence rozetřu a pozvolna vysuším. Následně nalámu a mám luxusní chilli flakes 😎😋🌶️Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-60281517927438776382023-10-06T14:20:05.601+02:002023-10-06T14:20:05.601+02:00Zdravím, dá se nějkým způsobem využít zbytek ze sí...Zdravím, dá se nějkým způsobem využít zbytek ze sítka po pasírování? Přijde mi škoda to jen tak vyhodit....tak nahoďte nějaké nápady, zkušenosti atd. ,-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-88551063556526796842023-07-20T14:17:21.478+02:002023-07-20T14:17:21.478+02:00Bez převaření, skladována celou dobu v lednici, mě...Bez převaření, skladována celou dobu v lednici, mě vydržela tři čtvtě roku. Poté se nezkazila, ale spotřeboval jsem ji.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-56420264538159032012020-05-23T23:32:52.518+02:002020-05-23T23:32:52.518+02:00Chápu dobře, že s tím mícháte první 2-3 dny, než s...Chápu dobře, že s tím mícháte první 2-3 dny, než se objeví bublinky a potom už nemícháte, nebo to promícháváte každý den i během fermentace až do konce ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-66748688076128449352019-11-02T22:37:50.025+01:002019-11-02T22:37:50.025+01:00dobrý den, zase mám dotaz, povedlo se mi při výrob...dobrý den, zase mám dotaz, povedlo se mi při výrobě srirachy jak to nemám zažité, smíchat dohromady všechno včetně octa, teď to sedí v lahvi a mic nedělá. zkusil jsem to nastartovat lákem ze zelí, ale asi to není nic platné.<br />nemáte potuchy jestli to půjde nějak zachránit nebo je to ne sterilizaci a spotřebu jen tak ? nebo zkusit namíchat s novou dávkou, kterou jsem dnes dělal?? nebo to ten ocet zase zastaví ?<br />už jsem se dnes snažil napsat, ale buď jsem to z tabletu neodeslal nebo se mi to ztratilo<br />díky Pavelpako2https://www.blogger.com/profile/09614720080844567425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-6663775842046974122019-10-10T17:03:07.692+02:002019-10-10T17:03:07.692+02:00Ahoj je to opravdu kapie:) , dílo hotové a teď jen...Ahoj je to opravdu kapie:) , dílo hotové a teď jen čekat. Pavel1985https://www.blogger.com/profile/14503170681602988766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-90991891067062359812019-10-05T12:04:25.280+02:002019-10-05T12:04:25.280+02:00Díky ;) ;) ;) Díky ;) ;) ;) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-45529135567822640002019-10-02T16:29:47.859+02:002019-10-02T16:29:47.859+02:00Pavle, otázce díky překlepům moc nerozumím. Máte n...Pavle, otázce díky překlepům moc nerozumím. Máte na mysli kapii? Kapli bych tam nedávala vůbec :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-65963839374881463732019-10-02T16:28:44.069+02:002019-10-02T16:28:44.069+02:00všichni na Vás kašlou, tak aspoň já :D Poslední dv...všichni na Vás kašlou, tak aspoň já :D Poslední dva roky omáčku nenechávám projít varem a ta z loňska drží dosud. Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-43580704425601540622019-09-27T08:39:55.151+02:002019-09-27T08:39:55.151+02:00Ahoj , tak zítra začnu se srirachou a chci se zept...Ahoj , tak zítra začnu se srirachou a chci se zeptat , myslíte že to mám nechat kvalit s kaplí a nebo po týdnu až přidat?Pavel1985https://www.blogger.com/profile/14503170681602988766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-52459750508007741812019-09-24T17:10:27.629+02:002019-09-24T17:10:27.629+02:00Ahoj, má někdo vyzkoušené jak dlouho Sriracha vydr...Ahoj, má někdo vyzkoušené jak dlouho Sriracha vydrží, pokud ji na konci nepřevařím? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13573082417896280057noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-56678160170159483522019-08-06T22:32:17.723+02:002019-08-06T22:32:17.723+02:00Taky zdravím, Pavle. Těžko radit, "naredenim&...Taky zdravím, Pavle. Těžko radit, "naredenim" přijdete o chuť původních papriček, 100% z Caroliny to asi bude sadomaso.. Ale abych odpověděla - klidně nějakou kapii, resp. paprikou bez palu. To jsem sam zvedaf! Když si vzpomenete, dejte vědět, jak se dílo povedli :) Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-33107397462091755992019-08-06T22:27:51.552+02:002019-08-06T22:27:51.552+02:00Martine, sice po osmi měsících, ale přece 😀 Zase ...Martine, sice po osmi měsících, ale přece 😀 Zase mi nějakej komentář utekl.. Máte pravdu, u Srirachi je jedna z nejživějších debat, což mě těší :) Jak se povedla loňská Sriracha?? Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-61900421407494202162019-08-06T22:09:12.482+02:002019-08-06T22:09:12.482+02:00Zdravim vas , poradite mi čím srirachu "nařed...Zdravim vas , poradite mi čím srirachu "naředit" ? Budu ji dělat z carolina reaper a chci aby to bylo aspoň trošku jedlé ��Pavel1985https://www.blogger.com/profile/14503170681602988766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-86792800481608924032018-12-02T16:18:58.241+01:002018-12-02T16:18:58.241+01:00Je úžasné, jak tady ta diskuze žije :)
Já po roc...Je úžasné, jak tady ta diskuze žije :) <br />Já po roce zase vyrábím, letos je to Habanero Orange + žlutá paprika. Sriracha tedy letos bude žlutooranžová :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09173823225998732337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-31158540380087357212018-11-16T14:56:17.538+01:002018-11-16T14:56:17.538+01:00Zdravím, Pavle, a moc se omlouvám za pozdní odpově...Zdravím, Pavle, a moc se omlouvám za pozdní odpověď... :( Určitě to zkusit můžete, nicméně na srirachu praktikuju aerobní kvašení, oproti anaerobnímu, na které jede třeba to zelí. Já bych tam chleba asi nedávala, ale jen prostě z osobní preference, ale pokud to s úspěchem provedete, určitě se podělte o výsledek a dojmy.Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-18570439008367639052018-11-16T14:52:27.788+01:002018-11-16T14:52:27.788+01:00Ester, omlouvám se za retardovanou odpověď, nějak ...Ester, omlouvám se za retardovanou odpověď, nějak su to teraz preteky.. Děkuju za skvělou a vtipnou zpětnou vazbu, moc jste mě potěšila :) Je fakt, že když člověk ochutná klasickou kupovanou srirachu, a pak vlastní výtvor, má jasno. Té domácí se prostě žádná nevyrovná. A možná jste na to šla správně - udělat ji ze směsi papriček, tak bude mít z každého kultivaru to nejlepší. Gratuluju Vám a upřímnou lítost rodině :D Takový buchty se srirachou jistě ještě neměli!Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-34683429345588886722018-10-28T17:04:18.289+01:002018-10-28T17:04:18.289+01:00mám dotaz, možná hloupý, zase po roce dávám kvasit...mám dotaz, možná hloupý, zase po roce dávám kvasit srirachu a napadlo mě podpořit začátek kvašení kouskem chlebového kvasu. pomůže to nebo je to jiné kvašení než je potřeba na ty papriky ? i do zelí se někde doporučuje nátěstek na lepší rozjezd.<br />díky za odpověď Pavelpako2https://www.blogger.com/profile/09614720080844567425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-5434650105548085322018-10-23T14:04:10.218+02:002018-10-23T14:04:10.218+02:00Dobry den,
Rozbiehala som sa opatrne - s obavami c...Dobry den,<br />Rozbiehala som sa opatrne - s obavami co preboha z tej zmesi papriciek rozneho tvaru, velkosti a hrubky, ktore mali jedine spolocne - boli cervene a stipali uz pri pohlade bude. Zmes po pometi mi pripadala dost sucha ale nebolo uz cesty spat :). Denne som kontrolovala, miesala a tesila sa z pribudajucich bubliniek a... po tyzdni na nu akosi zabudla.... V miernej panike, ci ten ekrazit neokupuje uz celu potravinovu skrinku som takmer po 2 tyzdnoch zahajila poslednu fazu. Pouzila som jablcny ocot a vo vysledku ZAZRAK!!!!! Mila Kamila T. DAKUJEM! Sriracha je famozna - farba, chut,konzistencia (pasirovana) - vystavna kvalita. Mala som velku radost. Rodina v prvych dnoch mensiu, kedze ju mali k vsetkemu. Ale nech si zvykaju! Odteraz je toto nase nove domace zvieratko.<br />Pekny den a tesim sa na dalsie recepty. Ester Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-63218753927078268812018-10-04T10:20:01.208+02:002018-10-04T10:20:01.208+02:00Zdravím. Omluva za pozdější odpověď. K dotazům:
ad...Zdravím. Omluva za pozdější odpověď. K dotazům:<br />ad 1: stát by se nemělo nic, obzvlášť pokud jsou papričky z vlastní produkce<br />ad 2: tím pádem nebude nutný tenhle postup, který bych určitě ani nedoporučovala, myslím, že by to mohlo zkomplikovat kvašení. Ale je to můj laický odhad, můžete to napřesrok zkusit ;)<br /><br />Jinak se syřidly zkušenost nemám, kůrka chleba by určitě pomoct mohla, případně jakýkoliv lák z předchozího kvašení - zelí, kvašáky, řepa, apod. Kvasila jsem letos tři batche a i když neproběhlo žádné drama se zvedáním objemu sklenice, vše kvasilo předpisově, což bylo znát vlastně jen při míchání směsi. Já bych se nebála :) Mějte se a pěkný kvasný podzimNuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-15687483763703260552018-10-04T09:54:25.444+02:002018-10-04T09:54:25.444+02:00No výtečně, jsem ráda, že jsem mohla přispět s ins...No výtečně, jsem ráda, že jsem mohla přispět s inspirací :) Teď už snad máte klid a nohy nahoře s úrodou zpracovanou a vyrovnanou ve spíži!Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-84977662983209121472018-09-02T18:22:38.712+02:002018-09-02T18:22:38.712+02:00Dobrý deň,
ďakujem veľmi pekne za odpoveď.:-) Toh...Dobrý deň, <br />ďakujem veľmi pekne za odpoveď.:-) Tohtoročná dávka srirachy práve dovarená (spolu s harissou), výsledok skvelý, ale bola to hromada práce. Uvažujem nad zjednodušením postupu, napadli mi dve možnosti:<br />1. Rozsekať a prekvasiť feferony aj so stopkami, aj tak sa to na koniec pasiruje.<br />2. Pred sekanim nechať feferóny 2 - 3 minúty blanšírovať, stopka sa potom dá vytrhnúť rukou (overené pri harisse).<br /><br />Aký to podľa vášho názoru môže každá z možností mať vplyv na kvasenie? Tento rok mi zmes kvasila slabo, prve bublinky sa objavili až po týždni. Asi kvôli chladnejšiemu počasie.<br />Rozmýšľal som, či sa kvasenie nedá nejako povzbudiť (pridať do zmesi kúsok chleba alebo nejaké syridlo). Máte s tým nejaké skúsenosti?<br /><br />Ďakujem:-)<br />Vladohttps://www.blogger.com/profile/14120025467521598923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-7652221650389143772018-08-28T14:47:07.375+02:002018-08-28T14:47:07.375+02:00Ale to je výborný nápad :) děkuji. Ano, přebytky m...Ale to je výborný nápad :) děkuji. Ano, přebytky mám, dozrávají mi toho teď tuny a řeším ono Nerudovské "kam s nimi" ... proč chilli sušit, když může kvasit ;) přesouvám se k dalšímu receptu ...<br />honzaAnonymousnoreply@blogger.com