tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post7899772905717548035..comments2024-03-20T14:00:10.649+01:00Comments on Nuselská kuchta uvádí ...: PODZIMNÍ KVASOJÍZDA - MLÉČNĚ KVAŠENÉ ZELÍ, ŘEPA A CHILLI PAPRIČKYNuselská kuchtahttp://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-77525482049799872672020-05-01T12:47:42.741+02:002020-05-01T12:47:42.741+02:00Dobrý den :),
tak dokvašeno. Kvasil jsem v kamenin...Dobrý den :),<br />tak dokvašeno. Kvasil jsem v kameninovém hrnci a odklápěl jsem. Při prvním odklopení to vevnitř krásně vonělo. Při dalších odklopech se vevnitř tvořil křís / plíseň. Tak si říkám že příště už nebudu odklápět, a nechám to celé 4 týdny zadeklované. Ale bude to pokušení, to ano :)<br />Také se mi dělala plíseň v samotném žlábku. Lil jsem do něj převařenou vodu. Pak i vodu s octem a to byla asi chyba. Plíseň se sice už netvořila, ale asi mi díky tomu nedokvasilo zelí, ocet nejspíš protekl dovnitř do nádoby a zastavil kvašení? Příště do žlábku asi jen slanou vodu.<br />No nevím, stále hodně otázek. Aber nur übung macht den Meister ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-32692407102551828222020-04-21T16:46:56.437+02:002020-04-21T16:46:56.437+02:00A já samozřejmě děkuju, moc potěšující :)A já samozřejmě děkuju, moc potěšující :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-3796792676297279982020-04-21T16:46:38.396+02:002020-04-21T16:46:38.396+02:00Mno, tak nezbývá, než se začít potápět!! :D Je fak...Mno, tak nezbývá, než se začít potápět!! :D Je fakt, že ta zátěž je největší záááátěž.. Co tam sakra dát! Poslední roky používám na dobrou radu věrné čtenářky pytlík s vodou, teď jsem dala do zbylýho zelí z vaření boršče ten "zamykací" z Ikey naplněný vodou, a po starostech :)<br />Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-18535851004394156952020-04-21T16:44:35.195+02:002020-04-21T16:44:35.195+02:00Zdravím, Honzo, a omlouvám se za pozdní odpověď.. ...Zdravím, Honzo, a omlouvám se za pozdní odpověď.. Záleží, v čem kvasíte, spousta lidí se dneska kloní ke sklu, tam pak vidíte, jak se věci mají, v kamenině je fajn načumnout, jestli je dost vody a tak. Aspoň já bych to teda nevydržela :) <br />Děkuju za pochvalu, jsem ráda, že se Vám stránky líbí :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-20293639705090481692020-04-04T11:42:57.271+02:002020-04-04T11:42:57.271+02:00A samozřejmě také děkuji za stránky, jsou moc vtip...A samozřejmě také děkuji za stránky, jsou moc vtipné a čtivé.<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-66070118432431006752020-04-04T11:41:39.022+02:002020-04-04T11:41:39.022+02:00Dobrý den, já používám jako zátěž potápěčské závaž...Dobrý den, já používám jako zátěž potápěčské závaží ve sklenici, kterou položím na zelí. Nebo ho dám přímo na zelí, ale pořádně ho zabalím do mikrotenoveho sáčku 😁.<br /><br />Tohle závaží je zázrak, občas s ním zatížím i truhlíky na parapetu na balkoně, aby se mi surfinie nepřevrátily na zem 😁<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-68273117031107409062020-02-29T16:29:09.787+01:002020-02-29T16:29:09.787+01:00Mám dotaz na kvašení obecně - odklápět víko a kont...Mám dotaz na kvašení obecně - odklápět víko a kontrolovat (jak často?), anebo nechat celých 4-6 týdnů zaklopené a jen dolévat vodu do žlábku?<br /><br />(Momentálně kvasím zelí, těším se na výsledek. A kvašená řepa a feferonky - hm, určitě oboje zkusím. Máte super stránky :)<br /><br />Díky za info, HonzaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-62162449870422082522018-05-15T10:04:02.242+02:002018-05-15T10:04:02.242+02:00Týno, opožděně moc děkuju za info. Taky jsem skler...Týno, opožděně moc děkuju za info. Taky jsem sklerotik, vzpomněla jsem si, že jsem vlastně ty pružiny kdysi v Orionu obšlapovala. Na podzim pro ně běžím!Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-23442121893520980652018-02-27T21:06:38.076+01:002018-02-27T21:06:38.076+01:00Já jsem ty svoje koupila v domácích potřebách Orio...Já jsem ty svoje koupila v domácích potřebách Orion (asi 60 korun za kus), ale asi bych zkusila i takové ty malé zapadlé obchůdky se vším možným a internet říká že na stránce reproplast.cz je mají taky. A já klasik, sklerotik jsem při posledním zelném záchvatu na tu řepu zapoměla. sweet Nightmarehttps://www.blogger.com/profile/01273620371162967500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-32976193737012725732018-01-02T15:53:13.632+01:002018-01-02T15:53:13.632+01:00Zdravím, Týno, řepa je skvělá. Zatím jsem ji do žá...Zdravím, Týno, řepa je skvělá. Zatím jsem ji do žádné teplé kuchyně nepoužila (asi je to i škoda, zničit to kvašené dobro), ale údajně se správně používá do boršče kvašená řepa a řepný kvas, nikoliv jen obyč vařená řepa. A to si tedy představit dovedu, musí to být lepší.<br />Jinak zelí bez cibule je pro mě mdlý, takže rodinná tradice rulez.. :) Pružinky vypadaj velice šikovně, to by se moc hodilo, kde se k nim dá přijít, věděla byste?Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-62968538066050626732017-12-20T05:25:33.501+01:002017-12-20T05:25:33.501+01:00zelí si v mneších podmínkách čas od času kvasívám,...zelí si v mneších podmínkách čas od času kvasívám, ale jen v malých dávkách (stane se to tak že ze čtvrt až půl hlávky vznikne u nás všemi milovaný coleslaw a zbytek krouhnu, takže mám tak jednu až dvě zavařovačky)a cibuli dávám vždycky, taky podle rodinné tradice a do klasických sedmiček zavařovaček používám na zatížení toto <a href="https://d25-a.sdn.szn.cz/d_25/d_15110695/img/28/400x265_uFr7na.jpg" rel="nofollow">klik na obrázek</a> nevim jak by tahle pružinka obstála přeba v pětilitrovce, ale v menších se osvědčily skvěle.<br />Ta řepa je velmi zajímavá a uplně mi cuká ruka :) děláte s tím pak ještě něco, nebo to pojídáte jen tak jako salát?<br />Akorát ty papričky nejsou můj šálek čaje, ostré u nás snášíme jen ve velmi (velmi velmi velmi) moc malé míře ;)sweet Nightmarehttps://www.blogger.com/profile/01273620371162967500noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-49518244081823539502017-11-17T22:51:56.493+01:002017-11-17T22:51:56.493+01:00Lenko, já myslím, ze to urcite pujde i bez zatížen...Lenko, já myslím, ze to urcite pujde i bez zatížení. Kvasinka jsem tak kimči a dopadlo náramně, takže směle do toho.Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-28947986499023892782017-11-17T21:56:13.548+01:002017-11-17T21:56:13.548+01:00Dobrý den, ta řepa je velice lákavá, jde udělat i ...Dobrý den, ta řepa je velice lákavá, jde udělat i do sklenic 0,7l? Nevím, jak bych tam řešila zatížení. LenkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-52220079179635719992017-11-17T13:14:38.733+01:002017-11-17T13:14:38.733+01:00A jak se zadařilo :-) On ten cukr tam je v podstat...A jak se zadařilo :-) On ten cukr tam je v podstatě asi na podporu kvašeni, brebery ho dřív nebo později sežerou, ale halt je to rodinný recept, tak se neptám Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-4885245976684529102017-11-17T13:12:56.282+01:002017-11-17T13:12:56.282+01:00Určitě zkuste, Jindro, je to neobvyklá a skvělá po...Určitě zkuste, Jindro, je to neobvyklá a skvělá podoba řepy.Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-91579376223357405972017-11-17T09:19:53.813+01:002017-11-17T09:19:53.813+01:00ÓÓ... jsem ráda, že se zadařilo ... mě jste zase i...ÓÓ... jsem ráda, že se zadařilo ... mě jste zase inspirovala s cukrem do zelí.. to musím zkusit, kysám jen se solí<br /> ..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01096187027414144302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-30170959425117229652017-11-17T05:22:12.370+01:002017-11-17T05:22:12.370+01:00To je bomba, zelí dělám, ale teď půjdu i do řepy. ...To je bomba, zelí dělám, ale teď půjdu i do řepy. Díky. JindraAnonymousnoreply@blogger.com