tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post7802926224005854384..comments2024-03-20T14:00:10.649+01:00Comments on Nuselská kuchta uvádí ...: FRANTÍCI VS. TALOŠI - MAKRONKOVÝ TUTORIÁLEKNuselská kuchtahttp://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-6861171046205794412018-03-08T09:55:25.010+01:002018-03-08T09:55:25.010+01:00Dobrý den, vím, že už je to starý článek, ale já j...Dobrý den, vím, že už je to starý článek, ale já jsem začala bojovat s makronkama až teď a Vaše články se mi moc líbí. :-) Chci se zeptat na tu první fotku v tomto článku, protože mě se přesně udělali takové modré popraskané a křivě naskočené makronky. Přitom tři várky předtím jsem je měla dokonalé a když už jsem si myslela jaký nejsem profík :-) tak se mi další várka vůbec nepovedla a chtělo se mi brečet. Dělám jen italskou metodu. Může to být o něco tužsím sněhem? Nebo další důvod mě napadá husté těsto? Když jsem totiž udělala kolečka na plech, byly vidět nepatrné špičky, ale jen opravdu trošku? Může to mít ale takový vliv? Může mít vliv jedna, dvě otočky méně u macronage? Sušila jsem je dvě hodiny a trouba je taky ok, protože předtím se už povedly. Budu ráda za každou radu, děkuji.Sonianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-51430031521369250202015-10-24T19:50:18.906+02:002015-10-24T19:50:18.906+02:00A dodržujete postup rozdělení bílků na polovic? Čá...A dodržujete postup rozdělení bílků na polovic? Část bílků přidáváte nevyšlehanou do mandlí s cukrem, uděláte pastu a do té pak vyšlehané bílky s cukrovým rozvarem. Jinak nevím, každý z nás s makronkami trochu zabojovat a najít si tu svoji cestu. Vypadá to, že nebudete výjimkou :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-70599202508593812022015-10-24T19:47:38.067+02:002015-10-24T19:47:38.067+02:00Dobrý den, nějak mi tenhle Vás příspěvek utekl, om...Dobrý den, nějak mi tenhle Vás příspěvek utekl, omlouvám se za pozdní reakci! Teď už je to asi jedno, doufám, že jste nakonec pokořila i ty italské! :) Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-63544058223570411372015-10-24T08:35:09.612+02:002015-10-24T08:35:09.612+02:00Dobrý den,
Tak jsem přešla od francouzské metody k...Dobrý den,<br />Tak jsem přešla od francouzské metody k italské. Trochu jsem se toho děsila, ale když si člověk koupí teploměr, tak je to asi ok. Rozvar tedy i zkouším - "na nit". Mám však problém. Množství surovin mám naprosto stejné, jako uvádíte. Bílka s rozvarem již vic vyšlehat nejdou. Jakmile však sníh přidávám k mandlím a cukru, těsto je VŽDY řídké :( pak je problém i se zaschnutím povrchu. Zkoušela jsem už 3x a pořád je to těsto na tom stejně :(<br />Z.Zdenahttps://www.blogger.com/profile/01752037081878217794noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-77551633841621290262014-12-12T09:45:42.729+01:002014-12-12T09:45:42.729+01:00Zdravím, nechápu to, že jsou pro Vás italské jedno...Zdravím, nechápu to, že jsou pro Vás italské jednodušší, já bojuji s rozvarovými v posledních 14-ti dnech . Francouzské umím upéct až do zdárného kone, ale ty rozvarové...... POMOC!!! Všechno se mi zdá až do chvíle než jdou do trouby super, o to horší je pak mé zklamání,když už vidím v troubě tzv. popraskané piškoty bez nožiček. Hrůza. Z tohoto Vašeho úžasného článku jsem si teda vzala ponaučení, že jsem asi přešlehala bílky. Můžete mi prosím napsat kolik asi minut míchat bílky po vložení rozvaru? A taky mám plynovou troubu. A to je teprve výzva. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-81822667904375952902014-09-20T08:22:02.735+02:002014-09-20T08:22:02.735+02:00Díky za díky, jsem ráda, že jsem mohla pomoct :) M...Díky za díky, jsem ráda, že jsem mohla pomoct :) Makronky peču v dolní třetině trouby, co nejblíže prostředku, na dolní i horní ohřev. Pravděpodobně se daří péct i na horkovzduch, já to ale zatím nezkoušela, resp. jednou a žádný hit to nebyl. Jinak s troubou a vypínáním je to teda smůla.. :( Já s tím problém nemám, taky máme novou, ale asi spíš obyčejnější. Makronkový psychopat zdraví makronkového psychopata, ať se daří! :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-90802438535067872712014-09-08T16:43:59.631+02:002014-09-08T16:43:59.631+02:00Super recept. Konecne sa mi cesto podarilo. Fakt m...Super recept. Konecne sa mi cesto podarilo. Fakt mi viac bude vyhovoat taliansky recept. A to som sa do neho nechcela pustit. Cesto je urcite lepsie,len to pecenie ma stresuje. Mam novu ruru gorenje a neviem ci to mam piect na dolny a horny ohrev alebo teply vzduch. Pri tychto novych rurach to asi nefunguje s otvorenymi dvierkami. Rura sa vtedy zastavi. Ide ma porazit. Ako si topresne piekla. Uz si pripadam ako makronkovy psychopat. Asi si to o mne mysli aj moja rodina :-) Este raz velmi pekne dakujem za super recept a postup. Velmi si mi pomohla.Anonymousnoreply@blogger.com