tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post611663715004656512..comments2024-03-20T14:00:10.649+01:00Comments on Nuselská kuchta uvádí ...: CHYSTÁME VÍTÁNÍ SPŘÁTELENÉHO NÁRODA, TEDY BORŠČNuselská kuchtahttp://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-55163209421478269082021-12-05T07:54:28.579+01:002021-12-05T07:54:28.579+01:00V Polsku je ke koupi běžně, takže si udělat výletV Polsku je ke koupi běžně, takže si udělat výletAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-56404341228209779212021-10-01T21:04:43.561+02:002021-10-01T21:04:43.561+02:00Tak jsem se do toho zase pustil, jsem utahanej a o...Tak jsem se do toho zase pustil, jsem utahanej a ono to zase hrozně rychle zmizí. Ale stojí to za to. Díky za inspiraci, není to jediný Váš recept, který jsem si oblíbil. Bavíte mě 👍 Lukáš Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04512659315085446898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-2330712525485331972021-03-17T19:10:03.227+01:002021-03-17T19:10:03.227+01:00Milane, díky za tip. Jen kde přijít k řepnému kvas...Milane, díky za tip. Jen kde přijít k řepnému kvasu zrovna když si člověk vzpomene, že bude dělat boršč, že.. Nebo máte i tip na to, kde by se dal koupit?Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-14890981319382274912021-02-06T20:00:48.656+01:002021-02-06T20:00:48.656+01:00Na konci přidejte kvas z červené řepy . Recept k n...Na konci přidejte kvas z červené řepy . Recept k nalezení pod zakwas z burakow . Přidá krásnou barvu a <br />lepší chuť . Pozor , nesmí se vařit , jinak se barva ztratí . Tohle mi poradil můj kamarád z polska a už to nedělám jinak .<br />MilanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-59911540114880063272020-10-30T10:46:52.936+01:002020-10-30T10:46:52.936+01:00Lukáši, pravdu díte, pracný to je jak čert. Ale ta...Lukáši, pravdu díte, pracný to je jak čert. Ale taky právě k utlučení se dobrý :) Proto, i proto, jak je pracnej, ho taky dělám tak dvakrát max, mezitím jsou tu jiní, méně komplikovaní adepti :) Borščovou zimu vinšujuNuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-72465292118942550672020-10-10T10:04:16.510+02:002020-10-10T10:04:16.510+02:00Tenhle boršč vařím tak 2x do roka (na mě je to str...Tenhle boršč vařím tak 2x do roka (na mě je to strašně pracný), ale zásadně v desetilitrovým hrnci. Já i děti se po něm můžeme utlouct. Díky za recept 👍 Lukáš Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04512659315085446898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-1268671179587887832016-03-07T21:04:53.866+01:002016-03-07T21:04:53.866+01:00Tak pokud se na Vás maminka provinila jenom tímhle...Tak pokud se na Vás maminka provinila jenom tímhle, jste šťastná žena a můžete jít vesele do světa bořít své kulinární předsudky :) To je taková radostná činnost!Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-14242939426039441292016-03-07T21:02:32.568+01:002016-03-07T21:02:32.568+01:00Hmmmm, tak ti nevím, o pověstnejch australskejch h...Hmmmm, tak ti nevím, o pověstnejch australskejch hambáčích slyším poprvé a s borščem mi to teda nespouští už vůbec nic.. Ale když to říkáš.. :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-91024337492918748582016-03-07T09:28:09.273+01:002016-03-07T09:28:09.273+01:00Maminka celé moje dětství tvrdila, že boršč není v...Maminka celé moje dětství tvrdila, že boršč není vůbec dobrý a že ho nikdy doma dělat nebude. Tak se stalo a já žila v přesvědčení, že je to hnusná červená polívka s řepou. Přítelova maminka naopak boršč dělá s radostí, tak jsem se jednou odhodlala ochutnat (ta plná kouřící miska vypadala vážně skvěle a chutně) a ono je to výborné! Ne, samozřejmě svoji mamku chápu, prý nemá celkově ráda řepu, ale takhle ve mě zasévat předsudky k jídlu... :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-81688013065039972842016-03-05T07:44:34.177+01:002016-03-05T07:44:34.177+01:00hele to on je boršč trochu podobnej jako ty pověst...hele to on je boršč trochu podobnej jako ty pověstný australský hamburgery, ne? v těch je prej taky všechno od masa po ovocnej salát.. a možná i polívka by se tam našla :oD sinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-72646462102811819932016-03-03T20:13:00.052+01:002016-03-03T20:13:00.052+01:00Líbo, taky asi umřu jako babizna plná předsudků, a...Líbo, taky asi umřu jako babizna plná předsudků, ale ty kulinární si ráda odbourám, musíme na sobě pracovat :) Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-48419389671274427652016-03-03T20:09:16.295+01:002016-03-03T20:09:16.295+01:00Teda to je iniciativa, že bych brečela! :) Ale teb...Teda to je iniciativa, že bych brečela! :) Ale tebe omlouvá ta několikaměsíční indispozice :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-29512204875920322952016-03-03T13:55:57.396+01:002016-03-03T13:55:57.396+01:00no skoro Morava, bydleli jsme kousek od Pastvinské...no skoro Morava, bydleli jsme kousek od Pastvinské přehrady a z půdy jsme viděli jak jezdí od polské strany. Navíc kolem domu vedla železniční trať a tam se to valilo :( Já vím, Ukrajina to má z první ruky ... No tak uvidím, třeba se jednou ukecám a zkusím ho ;)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18275145669465626246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-59186149756307585202016-03-02T09:14:25.234+01:002016-03-02T09:14:25.234+01:00Zemana ne ne nééé!!! ani z největšího hladu!! :oD ...Zemana ne ne nééé!!! ani z největšího hladu!! :oD boršč bych asi z hladu snědla.. i když kdybych měla hlad a měla při tom ingredience na boršč, tak bych si spíš udělala hovězí vývar, pečené vepřové s bramborama, dušené zelí a strouhanou řepu :oDsinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-66073149522699379252016-03-02T00:20:29.431+01:002016-03-02T00:20:29.431+01:00Boršč z principu nikdy - strávila jsem celkem 10 l...Boršč z principu nikdy - strávila jsem celkem 10 let v posádkových městech a vyvolává ve mně neblahé vzpomínky. Umřu jako babizna plná předsudků, ale - Rus, Gruzínec, Ukrajinec ... ať si svoje boršče navaří a pojí sami. LibaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-54411292961332021632016-03-01T20:44:13.865+01:002016-03-01T20:44:13.865+01:00Hlad na tebe! :DHlad na tebe! :DNuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-6215734840167437242016-03-01T18:02:45.923+01:002016-03-01T18:02:45.923+01:00boršč mi nikdy nechutnal, ale jenom tak normálně n...boršč mi nikdy nechutnal, ale jenom tak normálně nechutnal, ovšem z představy ochutnávání zemana se mi ouplně zvednul kufr :oDDD sinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-27993980983082883532016-02-29T21:41:00.829+01:002016-02-29T21:41:00.829+01:00To je pravda, Ivo, i bez brambor to půjde. Je prav...To je pravda, Ivo, i bez brambor to půjde. Je pravda, že v určitém věku by už Saša k sebevraždě nedohnal, s klidem zkušené ženy by zasedla k boršči a hotovo. Ale zas by bylo po literatuře, no.. :) Děkuju za pochvalu fotek, dělají to asi ty misky, barva polívky byla dost oříšek. Potomstvu vyřídím, nějak to nejde a nejde :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-9718626844002314672016-02-28T13:28:55.054+01:002016-02-28T13:28:55.054+01:00Jo, chápu, že Vaše generace to trauma má daleko vý...Jo, chápu, že Vaše generace to trauma má daleko výraznější, ještě když jste to měli takhle v "živáku".. Kde jste bydleli? Někde na Severní Moravě? Tak si to vysvětlete tak, že je boršč vlastně taky ukrajinský, ti pod Rusama taky pěkně vytrpěli a hned Vám bude chutnat :) Misky, misky mám moc pěkné, že? :DNuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-57487292556893315192016-02-26T21:17:46.716+01:002016-02-26T21:17:46.716+01:00Nevím, řepu mám ráda, ale boršči jsem na chuť teda...Nevím, řepu mám ráda, ale boršči jsem na chuť teda nepřišla. Možná za to může mé dětství bo je to opravdu jídlo "spřáteleného" národa :( a já si živě pamatuju, jak se sem v srpnu cpal. Bydleli jsme 2 km od polských hranic ... No nic, ale misky, misky máte MOC pěkné :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18275145669465626246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-75054011808242093162016-02-26T09:17:50.085+01:002016-02-26T09:17:50.085+01:00Boršč varievam presne takto aj ja, ale bez brambor...Boršč varievam presne takto aj ja, ale bez brambor, tie mi tam nechýbajú. Kde sam tam nejaký Saša hrabe na misku voňavého skvelého boršču!? O:-) A musím pochváliť fotky, sú krásne. A potomstvu skoré uzdravenie!Iva-Itahttps://www.blogger.com/profile/17035766662237607315noreply@blogger.com