tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post1990816509532684453..comments2024-03-20T14:00:10.649+01:00Comments on Nuselská kuchta uvádí ...: KAMČA A KIMČI - DLOUHÝ PŘÍBĚH SE ŠŤASTNÝM KONCEMNuselská kuchtahttp://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-46733150261091005212021-03-17T20:15:14.468+01:002021-03-17T20:15:14.468+01:00Paráda, to ráda slyším :) 36kg je slušný, na vás s...Paráda, to ráda slyším :) 36kg je slušný, na vás si coviďák netroufne a když, bude do dvou dnů pryč :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-51270167443449234882021-03-17T20:00:26.195+01:002021-03-17T20:00:26.195+01:00haha to je v klidu, už jsem si zatím vytunil své B...haha to je v klidu, už jsem si zatím vytunil své Bumči a jsem naprosto spokojen. Btw těžká kvasící pickles-Bumči závislost, děláme toho ročně pro nás tak 36kg.... Měj se fajně B.bumelakhttps://www.blogger.com/profile/16754553933239910397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-75159977242456741502021-03-17T17:25:28.796+01:002021-03-17T17:25:28.796+01:00Ahoj, moc se omlouvám, že jsem takhle zasklila ten...Ahoj, moc se omlouvám, že jsem takhle zasklila tenhle komentář! Pane bože, dva roky...?! S kvašením je to velmi indivindi, jak mnohde píše Zuzka. Prostě průběžně ochutnávat a do chladu dát, když to chutná vám doma. Někomu to jede víc kyselý, někomu míň, někomu to kvasí bleskem, někomu pomaleji, v závislosti na teplotě, atd.. Doufám, že to během těch dvou let klaplo už líp a reparát je už sežrán :) Nezvoral jsi určitě nic ;)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-170542775954147512020-11-03T18:40:32.205+01:002020-11-03T18:40:32.205+01:00Taky zdravím. S největší pravděpodobností nedostat...Taky zdravím. S největší pravděpodobností nedostatečně čisté nádoby/nástroje/chycená zelenina. Jinak k topení bych kvasit radši nedávala.. Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-72034132226746392942020-11-03T17:10:27.798+01:002020-11-03T17:10:27.798+01:00Zdravím, dělala jsem kimchi dle vašeho receptu ve ...Zdravím, dělala jsem kimchi dle vašeho receptu ve kvašáku, ale po 10 dnech mi to chytlo plíseň. Může mi, prosím, někdo poradit, čím se to mohlo stát? Kvašák mám postavený u okna nad topením. Moc díky, IvanaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-79654037665297549072019-01-19T19:57:01.406+01:002019-01-19T19:57:01.406+01:00Ahoj, tak u mě příběh se špatným koncem. Vše vypad...Ahoj, tak u mě příběh se špatným koncem. Vše vypadalo ok, po třech dnech, kdy už Kimči kvasilo, tak jsme si zkusili dát mističku a dobrý. Dnes jsem ho po 10ti dnech chtěl "nasklenicovat" a dát do lednice. Samozřejmě, že jsem ochutnal.... a kyselé!, rozhodně ne moc k sežrání, ještě k tomu je odérem prostoupen celý barák...;o)) Myslím, že prostě těch 10dní v pokojové teplotě je mooc dlouho, kdybych to dal po těch 3-5ti, jak to dělám s pickles do lednice, tak by to bylo v cajku. Pls nějaký nápad co jsem mohl zvorat? dííííkbumelakhttps://www.blogger.com/profile/16754553933239910397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-23049991389052062302018-01-17T09:31:47.722+01:002018-01-17T09:31:47.722+01:00Za málo, ať se povede, Markéta hlásila :)Za málo, ať se povede, Markéta hlásila :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-11033615108015178342018-01-16T16:28:14.775+01:002018-01-16T16:28:14.775+01:00Díky moc.Díky moc.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-15774875785973634582018-01-16T08:21:54.143+01:002018-01-16T08:21:54.143+01:00Dobrý den, je to klasická míra, tedy 250 ml.Dobrý den, je to klasická míra, tedy 250 ml.Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-7988472837703623982018-01-15T21:08:01.707+01:002018-01-15T21:08:01.707+01:00Dobrý den.
Jaký objem má +/- výše uvedený hrnek?
...Dobrý den.<br />Jaký objem má +/- výše uvedený hrnek?<br /><br />Děkuji,<br />JanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-89875822738733745892015-10-08T19:32:27.136+02:002015-10-08T19:32:27.136+02:00Spíš musím tu energii upouštět, a to právě ve vaře...Spíš musím tu energii upouštět, a to právě ve vaření a přidružených činnostech :) Já zas kimči nejedla nikdy a rovnou se do něj pustila. V Praze asi taky pár míst, kde ho ochutnat, bude, ale s těma koulema u nohy to moc nejde. Tedy dětma, aby nedošlo k omylu, hehe.. <br />S tou teplotou to je na prd, taky jsem to řešila, lednice je na 8l malá, zatím bydlí za oknem, teď na zimu to půjde :) <br />Japonsko si užij, taky bych si dala, aspoň sushiiiii! xNuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-14583195590106506342015-10-08T17:28:01.880+02:002015-10-08T17:28:01.880+02:00Teda, zas jednou smekam !
Kde beres tu energii ? Z...Teda, zas jednou smekam !<br />Kde beres tu energii ? Ze bych si prisla vypujcit :).<br />Jsem kimcovy nadsenec. Ovsem panensky nedotcena, co se vlastni vyroby tyce.<br />A asi to tak i zustane. Doma mame sice vhodnou teplotu 22-23, ale venku je stale minimalne o deset vic. Kam to strcim ?<br />A ten smradek je sila :).<br />Nejlepsi kimci jsem jedla v Kahire (!), v korejske restauraci. Mala a usmudlana, ale varili naprosto skvele. Manzelsky par z Koreje, ziji tam uz dvacet let. Vari sami, vse je homemade. <br />Zitra jdu prubnout do nove otevrene japonske, tak dam vedet.<br />Kvaseni zdar !!! Eva xAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-20410289581932411252015-10-05T23:51:58.656+02:002015-10-05T23:51:58.656+02:00Ale slyšíš kimči růst, to nemůže smrdět až škvíram...Ale slyšíš kimči růst, to nemůže smrdět až škvírama! :D Si jen vem, o kolik víc tě manžel bude milovat, že ses tak obětovala, když má rád to kvašený ;)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-25673642556150149272015-10-05T21:21:54.796+02:002015-10-05T21:21:54.796+02:00tak občas z toho ubublá bublina smrádku, takže asi...tak občas z toho ubublá bublina smrádku, takže asi kvasí :o) ale moc dlouho jsem to nevydržela, už jsem soudek uklidila na terasu, ale stejně mam pocit, že to škvírama kolem dveří zasmrádá dovnitř :oDsinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-47512449634447975012015-10-04T13:13:01.207+02:002015-10-04T13:13:01.207+02:00Právě jsem se chtěla ptát,jak kvasíte! Česneku se ...Právě jsem se chtěla ptát,jak kvasíte! Česneku se neboj,smradu taky ne,je to pak ve finále dobry a akorát :-) Vcera jsem dělala takovej kimči segedyn a je to teda děsný žrádlo Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-73973097749232778022015-10-04T07:17:48.904+02:002015-10-04T07:17:48.904+02:00což o to, kvašák mám velkej, ale míchat jsem to mu...což o to, kvašák mám velkej, ale míchat jsem to musela ve dřezu :oP a asi jsem dala moc česneku, či co, protože to tady strašně, ale strašně smrdí :oDDDsinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-51033764443590407872015-10-01T12:47:15.524+02:002015-10-01T12:47:15.524+02:00No instrukce jsou na 8 l kvasak,ono to zeli prosol...No instrukce jsou na 8 l kvasak,ono to zeli prosolenim zvadne a taky do kvasaku se to pekne udupe,zejo,zadny strachy ;-)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-50630649861096766282015-10-01T09:48:47.562+02:002015-10-01T09:48:47.562+02:00mi to nějak nevychází, mám nakrájený teprve tři hl...mi to nějak nevychází, mám nakrájený teprve tři hlávky zelí a už plnej 8l hrnec.. asi jsou přerostlý, či co :oPsinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-80250699618956229152015-09-30T08:48:31.502+02:002015-09-30T08:48:31.502+02:00Mezery ve vzdělání máme všichni, jen někteří si to...Mezery ve vzdělání máme všichni, jen někteří si to ovšem přiznáme :) Tak jsem zvědavá, jak ti to pojede ;)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-55572984780032252892015-09-30T06:48:04.311+02:002015-09-30T06:48:04.311+02:00parapet v nuslích nebo zahrada v čimicích, to už v...parapet v nuslích nebo zahrada v čimicích, to už vyjde skoro nastejno :oD kvašený znám v podstatě asi jenom zelí, mám mezery ve vzdělání :oP ale koneckonců je to zdravý, kvašák mám, a muž takový věci rád... taxe kouknu po tý rybí omáčce a zkusim :o)))sinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-77287784780114816632015-09-29T15:38:57.908+02:002015-09-29T15:38:57.908+02:00Bych to k vám asi měla dál, než do ložnice na para...Bych to k vám asi měla dál, než do ložnice na parapet, žejo? :) Rybí omáčku určitě seženeš v Bertu, Tescu apod., minimálně tam mívají tu od Thaipride. Krevety, ani jiný potvory nejsou podmínkou, upřímně, asi bych do toho taky nešla, použila jsem tu garnátovou pastu, ale jen že jsem ji měla, jde to všechno i bez tohohle prvku. Rybinou to cítit není. Jestli seš jen trochu dobrodruh a máš ráda kvašený, jdi do toho - já ochutnala po těch pěti dnech a chutnalo mi míň, než když jsem ho cpala do kvašáku. Nebudu zastírat, že mi trochu zatrnulo. Pak jsem ale ochutnala po dalších čtyřech dnech a zamilovala se, neskutečnej posun směrem delikatesa, je to fakt bomba. A to ještě není hotovo/dokvašeno :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-36456917118026797312015-09-29T07:27:17.975+02:002015-09-29T07:27:17.975+02:00kdybys potřebovala, můžeš si to zahrabat do země u...kdybys potřebovala, můžeš si to zahrabat do země u nás na zahradě, aby to hezky pomalu kvasilo... jenom nemůžu zaručit, že to tam všechno zůstane :oD rybí omáčku neznám, ale asi se to prodává... a ty krevety se v tom nezkazej, dyž nejsou uvařený a snědený? a nejni to pak moc cejtit rybinou? já ryby nerada :o) sinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-72274833368260759082015-09-26T07:23:40.236+02:002015-09-26T07:23:40.236+02:00Jo, taky me napadla, ale o půlnoci se mi už strašn...Jo, taky me napadla, ale o půlnoci se mi už strašně nechtělo jit štrachat do sklepa, pak ji mýt, atd. Ale jednodušší by to bylo, to jo 😉Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-13166916929668602592015-09-25T21:35:22.485+02:002015-09-25T21:35:22.485+02:00K bodu 6). kedze som otec dvoch deti pouzivam na p...K bodu 6). kedze som otec dvoch deti pouzivam na premiesanie kapusty a chilli pasty detsku vanicku. Deti sa v nej uz samozrejme nekupu :). Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08907139269561574172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-77085612419842765742015-09-24T22:18:00.041+02:002015-09-24T22:18:00.041+02:00Ahoj Moniko, skvělá zpráva s těmi parapety, díky! ...Ahoj Moniko, skvělá zpráva s těmi parapety, díky! Taky ho máme v ložnici extra široký, takže tam ten osmilitrák může bydlet. Prostě nic jiného, než se ují dost, aby mohlo kimči v menší sklenici do lednice, k dispozici není, tak to holt budu muset vyzkoušet. A komentář ukážu manželovi, kterej mě má už teď za magora, ať ví, že může být hůř! :DNuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.com