tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post1397120730035545899..comments2024-03-20T14:00:10.649+01:00Comments on Nuselská kuchta uvádí ...: LILKOVÉ CURRY JAKO Z HYDERABADU/ BAGARA BAINGANNuselská kuchtahttp://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-15579206468605483712016-07-13T23:24:47.856+02:002016-07-13T23:24:47.856+02:00Teda, Kamilo! to jste mi zase dala. Já, vim, měl j...Teda, Kamilo! to jste mi zase dala. Já, vim, měl jsem zavětřit, když píšete, že je s tim crcání, ale tohle? Smažený lilek! Dvě kořenící směsi! Vosum hrnců na plotně! Tamarind!! A mletí sezamu, to je teda vopruz. A když jsem před cílem zjistil, že mám málo lilků a běžel jsem potupně v deset večer do Kaufu, nepřál bych Vám vidět ty chcípáky, co jsem tam musel dát. Ale výsledek, nemám slov, jdu to zamknout do spíže, aby zbylo na zítra. Místo kari lístků jsem dal kafrový, ty to, myslim ještě nakoply a arašídy jsem babicovsky nahradil pindakaasem. Jaktože to Vitana nedělá v prášku ?!?<br />Váš neutuchající příznivec Zdeněk z_haca@seznam.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-87883862409595667732015-07-24T12:59:41.160+02:002015-07-24T12:59:41.160+02:00Ahaaaa, tak to je super, díky za vysvětlení! :) Ne...Ahaaaa, tak to je super, díky za vysvětlení! :) Neberu to jako přemoudřelý poučování, ale jako vyjasnění pojmů, takže se zájmem přijímám :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-47516230958929340832015-07-24T08:21:19.166+02:002015-07-24T08:21:19.166+02:00Ja som si to tam potom vsimla, ked som uz postla k...Ja som si to tam potom vsimla, ked som uz postla komentar :) Ono bagara je v preklade plneny. Bagara bhindi je npr. plnena okra a tak dalej. Tak len preto som dala poznamku, ze ten nazov ma vlastne svoj vyznam, preco sa to tak vola :) Subzi je skoro vsetko ostatne, co je nasucho. Potom sa nazvy lisia uz len podla lokalnych pomenovani, jazykom. Nechcem zniet nejak premudrelo, len tak pre zaujimavost :)Michaela Samanthttps://www.blogger.com/profile/05149810739575244566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-34894638766352989592015-07-24T06:46:29.165+02:002015-07-24T06:46:29.165+02:00Ano, ano, v úvodu zmiňuju, že to není tradiční bag...Ano, ano, v úvodu zmiňuju, že to není tradiční bagara baingan, že normálně se mladé lilky plní. Samozřejmě to nemám ze své hlavy, ale od indické autorky receptu :) Že se tomu říká subzi je pro mě novinka, díky za doplnění informace.Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-3294767852443945312015-07-24T06:16:04.070+02:002015-07-24T06:16:04.070+02:00Bagara baigan su ale plnene baby lilky :) Toto je ...Bagara baigan su ale plnene baby lilky :) Toto je subzi, aj ked urcite dobre. Velmi pekny blog.Michaela Samanthttps://www.blogger.com/profile/05149810739575244566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-6623360146517945762015-06-23T14:49:48.577+02:002015-06-23T14:49:48.577+02:00Domluveno! :) Domluveno! :) Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-61628671000973348152015-06-23T13:41:03.447+02:002015-06-23T13:41:03.447+02:00no já nevím, zdá se mi, že si najdu nějakou výmluv...no já nevím, zdá se mi, že si najdu nějakou výmluvu a upatlám něco jednodušejšího :oD ale možná použiju koriandr a semínka bílé hořčice (latinsky sinapis alba) a třebas i ten tamarind, jen co zjistím, co to je....sinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-42791411189242978102015-06-22T14:30:22.713+02:002015-06-22T14:30:22.713+02:00Takže to chápu tak, že tenhle příspěvek přišel v p...Takže to chápu tak, že tenhle příspěvek přišel v pravou chvíli :D Složitě to jen vypadá. Taťka se dycky smaží v tuku a mlsal je prostě směs koření a aromatik, může být mokrej nebo suchej. A to je celý ;)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-68910129875942198932015-06-22T06:40:12.769+02:002015-06-22T06:40:12.769+02:00zpocený lilek jsem ještě pochopila (ten znám z rat...zpocený lilek jsem ještě pochopila (ten znám z ratatouille).. ale mlsala a spáleného taťku už jsem něak nepobrala, je to děsně složitý :oD pokud jde o indickou kuchyň, tak jsem se dopracovala asi tak k tomu, že existuje ghí a kari není jenom žluté.. sinapis albahttps://www.blogger.com/profile/01479097042241885385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-24651669768069114152015-06-21T19:06:09.682+02:002015-06-21T19:06:09.682+02:00Ivo, kari lístky jsou fajn, ale nejsou pro recept ...Ivo, kari lístky jsou fajn, ale nejsou pro recept nepostradatelné, takže se nic neděje, když neseženete. Budu ráda, když vyzkoušíte a dáte vědět :) Mějte se hezky! K.Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-69662144454162213442015-06-21T17:16:24.399+02:002015-06-21T17:16:24.399+02:00Tak toto určite vyskúšam. Už teraz slintám. Kari l...Tak toto určite vyskúšam. Už teraz slintám. Kari lístky som ešte nevidela, ale skúsim zohnať. Ostatné mám. Vďaka za priblíženie inej kultúry a za zaujímavý recept. Úspešný týždeň želám!Iva-Itahttps://www.blogger.com/profile/17035766662237607315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-58183215775545551162015-06-20T14:06:22.013+02:002015-06-20T14:06:22.013+02:00Super, co k tomu dodat :) S Tvou curry protřelostí...Super, co k tomu dodat :) S Tvou curry protřelostí je to obzvlášt potěšitelná zpětná vazba :)Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-37505530531839984592015-06-19T20:47:21.763+02:002015-06-19T20:47:21.763+02:00Listecky cerstve :). Spise to vypada jako brezova ...Listecky cerstve :). Spise to vypada jako brezova metla do sauny.<br />Zakoupena tamarindova pasta a curry uvareno. Taky snezeno. Vyborne, chute vyvazene, pikantni. Urcite uvarim zase. Olej jsem pouzila kokosovy, ten ja moc rada.<br />Tesim se na Tve dalsi kuchteni :)). E. xAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-57448385816908262152015-06-19T08:41:29.564+02:002015-06-19T08:41:29.564+02:00Evi, to jsem ráda, že jsem se trefila :) Těším se,...Evi, to jsem ráda, že jsem se trefila :) Těším se, jak si pošmákneš, ty budeš mít kari lístky určitě čerstvý, že? Závidím! :) Nuselská kuchtahttps://www.blogger.com/profile/17092248458012057464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8652815056795825379.post-20024858364167889122015-06-18T19:23:16.934+02:002015-06-18T19:23:16.934+02:00Jee, tak tohle je presne pro me :). Zrovna predevc...Jee, tak tohle je presne pro me :). Zrovna predevcirem jsem nakoupila lilky, ze si je udelam nadivane. Myslim, ze vyjde na oba recepty. Zitra jen skocim pro tamarind. Kari listecky nevynecham ani za nic ! Diky Kamco :). E. xAnonymousnoreply@blogger.com